Tjolk

Geplaatst op vrijdag 16 juni 2017 @ 14:41 , 147 keer bekeken

Tjolk is het merk van een reeks zuiveldranken bedoeld voor de jeugd. In 1977 kwam het in Nederland op de markt met de slogan "Tjolk is lekker, overal en altijd!". Men begon met slechts twee smaken de gele bananendrink dat een aapje op het pakje kreeg en de chocolademelk een beer. Naar verloop van tijd kwamen er aardbeiendrank (konijn) en normale melk (koe) erbij. Kortstondig was er ook een tropische variant verkrijgbaar met een papegaai op het pakje. Begin jaren 90 verdween het echter uit de schappen. Waarschijnlijk ook omdat de smaken ook door andere merken werden verkocht.

Echter in 2009 begon Tjolk weer met produceren maar dat ging mis om dat pakjes heel snel bedierven. In 2014 waren ze er weer klaar voor en kwamen er 4 oude bekenden terug, de aap, konijn en beer behielden hun eigen drankje namel banaan, aardbei en chocolade. De koe kreeg echter een vanillesmaakje ipv normale melk. Ook de pakjes werden gedupdate. Ze zijn dus weer te koop, al is het lang niet overal.


    Welkom bij Clubs!

    Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


    Of maak zelf een Clubs account aan:


    Aanbevelingen door leden:

    petradepooh starstarstarstarstar

    dit is de club voor elke berenfan. Ruimte voor echte beren en minder echte. Van bekend tot onbekend. Van leuk tot leed alles kan je hier vinden


    AmikaDewi starstarstarstar

    een superclub voor elke berenfan! Bekend onbekend, echt, verzonnen en noem maar op je vind het hier met veel info


    Meer aanbevelingen